”Kan inte säga att det tillhör min klient”, säger försvarare Björn Hurtig om åklagarens DNA-bevisning. Foto: SVT

Dna-spåret i mordrättegången: ”Kan inte säga att det tillhör min klient”

Uppdaterad
Publicerad

Försvararen Björn Hurtig som företräder en av de fyra män som misstänks ha skjutit ihjäl en man utanför Halmstad i början av året är inte imponerad av åklagarens bevisning.

Det var i början av januari i år som en man i 30-årsåldern hittades död i ett skogsparti längs med riksväg 25 i höjd med Marbäck, och på fredagen fortsatte rättegången.

Under våren ledde polisens utredningsarbete fram till fyra misstänkta män: Två 18-åringar och en man i 50-årsåldern hemmahörande i Blekinge, och en 25-årig man från Göteborgstrakten.

Man hittades död utanför Halmstad

Bevisningen består bland annat av dna som hittats på mordplatsen. Dna:t kan tillhöra en av 18-åringarna som advokat Björn Hurtig företräder, men det är inte fastställt.

Björn Hurtig anser inte att den osäkra dna-bevisningen kan ligga till grund för en fällande dom. Hör honom i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet