Lisbeth Claesson hittade under tisdagmorgonen en död älgtjur i trädgården. Foto: PRIVATVisa alla (4)
Visa alla (4)

Död älg hittad i trädgården

Uppdaterad
Publicerad

När Veddigebon Lisbeth Claesson blev väckt av sambon tidigt på sin lediga tisdag var det för att berätta att det låg en oväntad gäst i trädgården, nämligen en död älgtjur.
– Jag blev jätteförvånad, säger hon till SVT.

Det var under tisdagsmorgonen som Lisbeth Claesson från Veddige blev väckt av sambon Rickard, som hade hittat en död älg på trädgården.

– Jag blev jätteförvånad, lite chockad men också imponerad över vad som låg där. Det var en 400 kilo tung älgtjur som lagt sig bredvid min bil, säger Lisbeth Claesson.

”Trodde den sov”

Först trodde de två Veddigeborna att älgen sov, men ganska snabbt insåg Lisbeth att älgen inte levde. 

– Vi gick närmare och närmare den med våra lampor på mobilen och märkte att den inte reagerade. Jag som är van vid att se älgar i trädgården förstod att om den hade varit vid livet hade den märkt oss, säger Lisbeth Claesson. 

Lisbeth Claesson hittade under tisdagmorgonen en död älgtjur i trädgården. Foto: Privat

Efter närmare inspektering, märkte de båda att den hade stora sår på magen. Lisbeth kontaktade polisen och när en från jaktvården kom till platsen kunde han konstatera att älgen antaligen varit i slagsmål med en annan älg.

Vad händer med älgen nu?

– Nu står det klart att jag får älgen. Så just nu ringer jag runt och hör om det är någon som kan hjälpa mig att slakta den. Sedan blir det att ställa till med världens brakmiddag och jag kommer nog ha älgstek i några år då sambon inte är förtjust i älgkött, säger Lisbeth.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lisbeth Claesson hittade under tisdagmorgonen en död älgtjur i trädgården. Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer