Polis undersöker ett område i Halmstad där en person som hittats död i en bäck. Nu har det visat sig att den döde bara var 16 år gammal. En förundersökning gällande mord har inletts. Foto: TT

Död pojke kan ha mördats

Uppdaterad
Publicerad

En död person hittades i vattnet i en bäck i Halmstad i lördags morse. Nu visar det sig att offret var en 16-årig pojke.

I lördags misstänkte polisen inte att den person som hittades död i en bäck i Halmstad hade utsatts för något brott. Nu har det visat sig att den döde bara var 16 år gammal, och enligt polis har nya uppgifter som rör dödsfallet framkommit. En förundersökning gällande mord har inletts.

”Efter att ett antal vittnesförhör hållits konstaterar vi att det inte kan uteslutas att pojken bragts om livet och därför har en mordutredning inletts”, skriver kommissarie Cecilia Bergstén vid Hallandspolisen i ett pressmeddelande.

Den döda pojken hittades i vattnet av en fotgängare under lördagsmorgonen. En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras av kroppen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet