Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen hittades i Eketånga i Halmstad kommun. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Död person hittad i vassen vid Eketånga i Halmstad – utreds som mord

Uppdaterad
Publicerad

En kanotist hittade en död person i vattnet vid Eketånga i Halmstad på lördagseftermiddagen. Händelsen utreds som mord, enligt polisen.

Kanotisten ska ha noterat att personen låg i vassen.

Ärendet lämnades över till polisen efter att det först behandlats som en misstänkt drunkning när räddningstjänsten larmades till platsen vid 14.30-tiden.

Ett område i anslutning till fyndplatsen spärrades av och polisen genomsökte området, både med tekniker och hundpatruller.

Inte identifierad

Polisen skriver att eftersom kroppen hittades utomhus och brott inte går att utesluta inleds en förundersökning gällande mord.

Personen är ännu inte identifierad, vilket polisen nu arbetar med ta reda på. Men det går att konstatera att det är en man och att han legat utomhus en längre tid.

Finns det något som tyder på att ett brott har begåtts?

Det är för tidigt att säga. Vi behöver göra mer undersökningar för att kunna svara på det. Rättsmedicinalverket kommer fortsätta med det, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson.

Avspärrningarna på platsen hävdes vid nio-tiden på lördagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.