Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har en helt annan inställning när vi åker på dödsfall”, säger polischefen Peter Hejdström på utredningssektionen. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Polisen startar fler mordutredningar i Halland – men få döms

Uppdaterad
Publicerad

Polisen startade 13 mordutredningar i Halland förra året – men många av fallen avskrivs som vanliga dödsfall.

– Det finns en stor vikt i att vi säkerställer att det inte är något brott, säger, Peter Hejdström polischef på utredningssektionen. 

Den senaste tiden har media rapporterat om flera mordutredningar som polisen dragit igång. I flera av fallen har personer påträffats döda i hemmet och polisen har inte kunnat utesluta att brott har begåtts.

– Givetvis visar det sig vara naturliga dödsfall i en del av ärendena som rubriceras som mord, säger Peter Hejdström.

I fler av ärendena har personer blivit misstänkta och frihetsberövade. Efter att Hallandspolisen fått kritik för arbetet king dödsfall för några år sedan har polisen skärpt rutinerna.

Starta klippet för att se Peter Hejdström berätta mer om varför polisen startar många mordutredningar och hur han ser på medias rapportering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.