Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen ska ha burit varselkläder och en svetsmask när han gått runt på Peder skrivares skola. Bilden till höger visar en docka med beslagtagna kläder från skolan. Foto: SVT/Polisen

Dömde yxmannen på Peder Skrivares skola i Varberg överklagar

Uppdaterad
Publicerad

26-åringen fälldes för 13 fall av mordförsök vid yxattacken på Peder Skrivares skola i Varberg. Nu kommer beskedet att mannen kommer överklaga.

– Vi överklagar domen när det gäller försök till mord och ytterligare någon åtalspunkt, säger hans advokat Gunilla Johansson till SVT.

Två dagar har gått sedan domen föll i det uppmärksammade målet. 26-åringen dömdes skyldig för bland annat för mordförsök mot 13 personer på skolan – och ska betala skadestånd om totalt 1,4 miljoner kronor till dem.

– Dömd för mordförsök på 13 personer, det förstår jag överhuvudtaget inte. Det åtalet menar vi ska ogillas, säger Gunilla Johansson.

Varför?

– Därför att han inte har haft något uppsåt att döda någon. Han har heller inte påbörjat något utförande av försök till mord.

Vilken ytterligare del av domen som kommer att överklagas, utöver försök till mord, vill advokat Johansson inte gå in på i nuläget. Hon har nu tre veckor på sig att lämna in överklagandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Attacken mot Peder Skrivares skola

Mer i ämnet