”Han är svullen där han blivit skjuten”, säger ägaren Camilla Bjers. Foto: Ida Röök/Hippson/Privat

Dressyrhästen Romeo beskjuten i hagen

Uppdaterad
Publicerad

Camilla Bjers dressyrhäst Romeo blev beskjuten med luftgevär i hagen.

– Man blir förtvivlad och jag kan inte förstå att någon kan göra så mot oskyldiga djur, säger hon.

Tidningen Hippson var först med att berätta om händelsen som inträffade under lördagen. Hästarna Romeo och Zack hade gått på bete hela dagen i hagen vid Toftasjön, öster om Halmstad. Men det var något som inte stämde när hon gick till dem på kvällen.

– När jag ropar brukar de alltid komma springandes, men de kom inte. De var nog lite tagna. Hästarna tittade misstänksamt på mig och reflekterade nog inte över att det var jag, säger Camilla Bjers.

När hon kom närmare såg hon att det glänste till vid bogen på dressyrhästen Romeo.

– Jag misstänkte direkt att det var ett skott från ett luftgevär. Men jag ville inte riktigt tro det, säger Camilla Bjers.

Pillade ut skottet med pincett

Men farhågorna visade sig vara sanna och inne i stallet fick hon pilla ut luftgevärsskottet med en pincett. Händelsen är polisanmäld men än finns inga spår av förövarna.

– Det rör sig väldig mycket folk här vid sjön. Men jag tänkte att det var bra att anmäla om det skulle hända igen eller om det finns något annat som hänt i närheten, säger Camilla Bjers.

Har du varit med om att något liknande hänt förut?

– Nej, det har jag aldrig varit med om.

Hur mår Romeo nu?

– Han är svullen där han blivit skjuten och var lite introvert de första dagarna, men idag verkar han som vanligt igen. Veterinären som var här i går var inte orolig, säger Camilla Bjers.

Hästarna kommer även fortsättningsvis gå i hagen men händelsen har gett Camilla Bjers en tankeställare.

– Det är klart att man vill inte ha dem där på kvällar och helger nu, säger hon.

Romeos ägare Camilla Bjers har aldrig varit med om något liknande tidigare. Foto: Ida Röök/ Hippson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.