Efter händelsen utanför Aranäsgymnasiet beslagtogs en kolsyredriven luftpistol av polisen. Foto: Polisen/SVT

Riktade luftpistol mot klassrum – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man åtalas nu vid Varbergs tingsrätt misstänkt för olaga hot. Detta efter att han ska ha riktat en luftpistol mot en grupp ungdomar i en lektionssal på Aranäsgymnasiet i Kungsbacka.

Händelsen inträffade på Gymnasiegatan i slutet av maj förra året. Mannen ska ha stått med en gäng ungdomar på en gata utanför ett klassrum. I klassrummet befann sig flera elever och en lärare. Enligt åtalet ska mannen plockat upp luftpistolen, sedan ha gjort en mantelrörelse och viftat med den i riktning mot personerna i klassrummet.

Flera menar att de blev skrämda av situationen. De bytte klassrum och ringde 112.

Nekar till gärningen

Händelsen orsakade ett polispådrag och flera patruller åkte till platsen. Gänget med ungdomar hittades och en luftpistol beslagtogs. Det gick rykten på sociala medier om att det rörde sig om en skolskjutning, något som tillbakavisades av polisen.

Den misstänkte 19-åringen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.