Tolv år gammal bild från när en ung Dusan Djuric mötte Elfsborg med sitt HBK. Här när han tar sig förbi Mathias Svensson. Foto: TT

Dusan Djuric tillbaka i Halmstads BK

Publicerad

Landslagsmeriterade och tidigare utlandsproffset Dusan Djuric återvänder nu till HBK, klubben där han inledde sin karriär.

Dusan Djuric, född i Halmstad lämnade Halmstads BK år 2007 för att bli utlandsproffs i schweiziska FC Zürich. Efter att ha spelat i en rad andra klubbar, senast i GAIS, väljer nu halmstadsonen att återvända hem dit allt började.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Det var här allting började. Så det var ett tag sen jag var såhär glad, säger Dusan Djuric, till HBK:s hemsida, precis efter att kontraktet skrivits.

Kontrakt över en säsong

Mittfältaren, som hunnit med åtta landskamper för svenska landslaget, har nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019. Förhoppningen är att ta HBK tillbaka till Allsvenskan.

– Det är mitt mål att hjälpa andra utanför plan och på plan och göra det jag kan. Att göra vad som krävs för att HBK ska hamna i Allsvenskan igen, för det är där HBK ska vara, säger 34-åringen till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.