Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har en framtidstro och en stark kraft”, säger Ronny Löfquist (S). Hör honom berätta varför han tror på en befolkningsökning i Hylte kommun. Foto: Peter Osterberger/SVT

Efter 20 år av utflyttning – så vill Hylte kommun vända trenden

Publicerad

Hylte har i minst 20 år varit en utflyttningskommun. Men kommunens politiska styre är övertygade om att trenden kommer vända.

– Jag kommer aldrig lägga mig på rygg och självdö, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande i Hylte kommun.

I mitten av 2010-talet skedde en kortvarig befolkningsökning i Hylte med anledning av den stora flyktingströmmen. Sedan dess har befolkningen i Hylte kommun fortsatt att minska.

I den styrande koalitionen Framtid Hyltes budgetförslag beräknar man att Hylte kommuns befolkning kommer att öka varje år från år 2024 till år 2027.

Flyttströmmar

Hör Ronny Löfquist (S) berätta om hur kommunen ska vända trenden, i klippet.

Jonathan, 32, lämnade Unnaryd i Hylte för storstaden – men valde att flytta tillbaka:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt återvändaren Jonathan och se honom visa den nya mötesplatsen i Unnaryd som han varit med och skapat. Foto: Peter Osterberger/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyttströmmar

Mer i ämnet