I klippet ser du sjuksköterskornas hyllade dans. Foto: Josefin Lundgren

Här firar sjuksköterskorna med dans – efter covidbeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Epidemiavdelningarna inom Region Halland fick efter 20 veckor stänga ner för att låta sköterskorna jobba med andra arbetsuppgifter än covid-19-patienter. Efter beskedet firade sjuksköterskorna med dans.

Efter 20 veckor har epidemiavdelningarna på Hallands sjukhus kunnat stänga ner eftersom det inte längre finns några patienter inlagda med covid-19. Sjuksköterskorna på en av avdelningarna firade beskedet med dans.

– Det är något vi har funderat på ända sedan vi öppnade upp avdelningen. Vi har sett i många andra länder att de gjort olika danser, säger Josefin Lundgren, som jobbade på den nu nerstängda epidemiavdelningen.

Sedan de la upp videon på sociala medier har den fått stor spridning. Den har både delats av privatpersoner, men också av flera olika medier.

”Oerhört skönt”

Carina Forsberg, som är områdeschef i Region Halland, ser positivt på att de nu stänger ner avdelningarna. Till stor del för att vården kan frigöras till annat, som till exempel operationer.

– Det känns oerhört skönt. Och det är fantastiskt att vi nu kan ta oss an alla de patienter som väntar. Det har ju varit ett ok som vi har burit med oss, för vi har vetat att det funnits konsekvenser av att vi fått ägna oss åt väldigt mycket epidemivård, säger hon. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer