Lovisa Aldrin (L) är idag ordförande i barn- och ungdomsnämnden. I inlägget skriver hon att hon nu bland annat vill lägga mer tid på sina barn och hästar. Foto: Anna Palmgren/SVT

Efter besked om nytt styre – Lovisa Aldrin (L) lämnar Halmstadpolitiken

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en politiker i Halmstad väljer att lämna sina uppdrag. Den här gången är det kommunrådet Lovisa Aldrin från Liberalerna. Detta på grund av det nya styret mellan M, KD och S som presenterades under lördagen.

”Efter många tuffa veckor av förhandlingar där jag har försökt hålla ihop Alliansen står det klart att det inte kommer att fungera”, skriver Lovisa Aldrin i ett inlägg på sociala medier.

Hon publicerade det kort efter förslaget om det nya Halmstadstyret hade kommit. Liberalen tillägger att det här kom dagen efter att hennes parti på riksplan gett med sig i förhandlingar i alltför många frågor som varit viktiga för henne.

Valet 2022 Halland

”Dessa två delar gör att jag, en riktig alliansare, inser att politiken inte längre är rätt forum för mig”, skriver hon.

Lovisa Aldrin (L) har ännu inte begärt utträde ur partiet och kommer slutföra de uppdrag hon har innan hon lämnar.

Även C-topp har lämnat

Det är den andra politikern i Halmstad som lämnat sin post då man inte känt sig nöjd med styret. När alliansen för någon vecka sedan vill bilda minoritetsstyre med stöd av SD valde centerpartisten Anna Ginstmark att kliva av sina uppdrag.

SVT Nyheter Halland har sökt Lovisa Aldrin (L) för en intervju men hon har valt att inte medverka.

Se klippet från när det nya Halmstadstyret presenterades.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
S, M och KD kallar sig ”Ansvar för Halmstad”. Ifall det här styret godkänns i fullmäktige blir dessa fyra kommunråd. Från vänster: Urszula Hansson (S), Ella Kardemark (KD), Anna Fallkvist (M) och Stefan Pålsson. Den sistnämnde blir dessutom Halmstads nye kommunstyrelseordförande. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet