Hundratals samlades på torget i Falkenberg för att hedra den 12-årige pojken som befaras ha dött. Kvar efter minnesstunden blev ett ljushav. Foto: Oskar Jönsson/SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Falkenberg tänder ljus för 12-åringen som befaras död

Publicerad

Efter nära tre dagars intensivt sökande kom beskedet att en person – med största sannolikhet den försvunna 12-åringen – hittats död. På Stortorget i Falkenberg har runt 200 människor nu samlats för att tända ljus. Många av dem är barn.

Det är tryckt stämning på Stortorget i Falkenberg. Ett stort antal personer har tagit sig till torget denna regniga och kyliga fredagskväll efter beskedet att en kropp hittats i ån Ätran, som flyter genom staden. Några tänder ljus, andra kramar om varandra. Runt 200 personer är på torget. Fler har varit här, och fler kommer att komma hit.

Drygt 3 000 frivilliga har hjälpt till att leta efter den 12-åriga pojke med Downs syndrom som försvann i tisdags när han var ute och rastade familjens hund. Många av dem är här i kväll.

Aurora Willbrink, 15, har hjälpt till i sökandet, men eftersom hon är under 18 år har hon sökt tillsammans med vänner och familj på egen hand.

– Vi har varit uppe till fyra på nätterna. Man vill hjälpa till, tänk om det hade varit ens eget barn, säger hon.

Aurora Willbrink, 15, har tagit sig till Stortorget i Falkenberg. Foto: Alice Loth, SVT

”Allt är svårt att förstå”

På torget finns också vännerna Konstadinos Vaiopoulos och Sebastian Persson, som hjälpt till i sökandet efter 12-åringen.

– Det är viktigt att vi är här för honom. Allt är svårt att förstå, säger Konstadinos Vaiopoulos.

– Det är mycket känslor att ta in. Det var sorgligt men skönt att få reda på vad som hänt. Många har ställt upp och visat medmänsklighet, säger Sebastian Persson.

Vännerna Konstadinos Vaiopoulos och Sebastian Persson Foto: Alice Loth, SVT

”En fruktansvärd sorg”

Mari-Louise Wernersson (C), kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg, är tacksam över att så många engagerat sig under de här dagarna. Hon gick själv ut och letade efter 12-åringen samma kväll som han försvann.

– Det är en fruktansvärd sorg vi delar. Jag är väldigt rörd över detta oerhörda hjärta man har visat över att hjälpa varandra i en ytterst svår situation.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet