”Vi växte upp i Halmstad med omnejd och nu när vår sista utflykt börjar närma sig sitt slut så har vi insett att vi borde avrunda där vi startade”, meddelade Gyllene Tider på tisdagen. Foto: SVT

Gyllene Tiders avskedsturné – släpper ny spelning

Publicerad

Under sommaren har Gyllene Tider rest land och rike i vad de säger är deras avskedsturné. Den sista Sverige-konserten planerades att äga rum den tredje augusti på Ullevi. Men på tisdagen kallade bandet till pressträff – för att annonsera en ny spelning.

Efter 40 år av hitlåtar som fångat svenska folkets hjärtan drog Gyllene Tider ut på sommarturné. För att sluta cirkeln släpper nu bandet ännu en spelning – där allt började – på brottet i Halmstad.

Spelningen kommer att äga rum den 10:e augusti och biljetterna släpps den 25:e juli.

– Vi växte upp i Halmstad med omnejd och nu när vår sista utflykt börjar närma sig sitt slut så har vi insett att vi borde avrunda där vi startade, nämligen i vår hemstad, skriver bandet i ett pressmeddelande.

– Cirkeln sluts där den började. Det känns skönt. Flaggan i topp.

Hittills har avskedsturnén inte helt gått som planerat. Per Gessle insjuknade akut i influensa och fick därför ställa in spelningarna i Ronneby och Kalmar, där konserterna fortfarande kommer att äga rum på nya datum.

”Cirkeln sluts där den började”, meddelar Gyllene tider på tisdagens presskonferens. Foto: SVT

Kommande datum för spelningar:

Visa

24 juli – Pite Havsbad, Piteå
​26 juli – Dalhalla, Rättvik
​27 juli – Stockholms Stadion, Stockholm
​31 juli – Mariebergsskogen, Karlstad
​2 augusti – Sundbyholms Slott, Eskilstuna
​3 augusti – Ullevi, Göteborg
​5 augusti – Fredriksskans, Kalmar
​6 augusti – Ronneby Brunnspark, Ronneby
​10 augusti – Brottet, Halmstad

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Per Gessle

Mer i ämnet