• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Kommunen utreder nu Halmstad Lives serveringstillstånd för andra gången i år. Foto: TT

Sviterna efter matchen: Halmstad Lives serveringstillstånd granskas på nytt

Publicerad

För andra gången i år utreder nu Halmstad kommun om Halmstad Live fortsatt ska få ha serveringstillstånd. Denna gång är orsaken kampsportsevenemanget som urartade den 5 oktober.

– Har man ett serveringstillstånd så är man ansvarig för att det råder nykterhet och ordning i verksamheten. Och vi kan alla vara överens om att det inte råder ordning om man tittar på klippen från matchen den 5 oktober, säger Emma Christensson som är handläggare och samordnare på Halmstad kommun för bland annat serveringstillstånd.

Varit i tidigare blåsväder

Det är inte första gången som Halmstad Lives serveringstillstånd är under lupp. Tidigare i år fattade socialnämnden beslut om att dra in tillståndet då företaget hade skatteskulder och även hade serverat alkohol på en tillställning som tillståndet inte täckte.

Det beslutet överklagade Halmstad Live till förvaltningsrätten i Göteborg som i slutet av maj fattade ett tillfälligt beslut om att låta evenemangsföretaget få behålla sitt tillstånd fram till att ett domslut kunde fattas. Halmstad Live har också kunnat bevisa att deras skatteskulder numera är ordnade.

Brister i alkoholserveringen

Den 4 oktober, kvällen innan den olovliga matchen, gick socialförvaltningens handläggare ut på en rutinkontroll av krögare i Halmstad.

– Vi kunde då konstatera att man inte följde kravet på matservering i samband med alkoholservering, säger Emma Christensson.

Dagen efter urartade den olagliga boxningsmatchen och socialförvaltningen såg då ett behov att starta en ny utredning om alkoholtillstånd.

Kan ha serverats alkohol utan tillåtelse

– Nu ligger det på oss att utreda om det även har funnits alkohol på plats den 5 oktober under den otillåtna matchen, för i så fall går det utanför deras befintliga alkoholtillstånd, säger Emma Christensson.

Halmstad Live är underrättade av kommunens socialförvaltning om att en ny utredning har startat. SVT Nyheter Halland har upprepade gånger försökt nå Halmstad Live utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer