Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kampsportsevenemanget på Halmstad Live urartade i fullskaligt slagsmål den femte oktober. Se bilder från eventet i klippet. Foto: SVT/Arrangör

Kampsportsgalan urartade – nu polisanmäler tillsynsmyndigheten

Publicerad

Den 5 oktober hölls ett så kallat sparringevenemang i Halmstad – men matchen urartade och slutade i fullskaligt slagsmål. Nu har två anmälningar upprättats hos polisen. En om misshandel och en om brott mot kampsportslagen – då matchen anordnades utan tillstånd.

– Vi har inte fått in någon ansökan inför den här matchen i Halmstad. Vi har sett material från matchen och det är uppenbart att det är en typ av match som behöver tillstånd. Därför polisanmälde vi, säger Rickard Linde som är handläggare på Länsstyrelsen i Örebro och tillsynsmyndighet för kampsportsmatcher.

– Det är beklagligt då det finns lagar och regler att följa. Speciellt när det är en match som i detta fallet med slag mot huvudet.

”Nabbe” arrangör för matchen.

Det var samma myndighet som senare gjorde en polisanmälan till polisen i Halland enligt brott mot kampsportslagen. Enligt arrangören ”Nabbe” så hade han ringt till polisen och frågat om tillstånd, men fått till svar att det inte behövdes.

Roastkaraktärer från nätet skulle göra upp i ringen

”Nabbe” som arrangören vill kallas är även ansiktet utåt för flera kanaler i sociala medier där fokus ligger på ”roasting”, som går ut på att förolämpa sin motståndare. Det är samma karaktärer som är med på nätet som nu skulle göra upp i boxningsringen – i matchen som slutade i kaos.

– Det var ett gäng som hade tagit sig dit, som hade något otalt med en av deltagarna i den sista matchen, så de stormade planen. Vi gillade inte det som hände där, säger ”Nabbe”.

”All marknadsföring är bra”

Samtidigt vill han inte sticka under stolen med att slagsmålet har gett hans kanal ett uppsving.

– Det kan ju dra till sig nya följare. All marknadsföring är tyvärr bra marknadsföring.

Polisen har inlett en förundersökning men inte tilldelat någon misstanke om brott än.

SVT Nyheter Halland har upprepade gånger försökt nå Halmstad Live utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer