Nu ska polisen ta itu med problemen på busslinje 720 i Kungsbacka. Foto: TT/Martin Andreasson

Efter problemen på linje 720 – nu sätter polisen in spanare

Publicerad

Polisen sätter in spanare mot äggkastarna på linje 720 i Kungsbacka. Detta efter att bussarna vid upprepade tillfällen drabbats av skadegörelse.

Efter den senaste tidens skadegörelse mot bussar på linje 720 i Kungsbacka – där chaufförer beskrivit arbetssituationen som fruktansvärd – tar nu polisen i med hårdhandskarna.

Spanare kommer att sättas in mot äggkastarna, både utmed busslinjen och ombord på bussarna, rapporterar P4 Halland.

– Vi kör ofta utmed busslinjen. Men i fortsättningen kan vi sporadiskt komma att matcha våra körningar med bussens tidtabell, säger Ann Rönnäng, kommunpolis i Kungsbacka, till radiokanalen.

Kastats från mötande bilar och mopedgäng

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om problemen på linje 720, där bland annat ägg och sten har kastats mot bussarna under sena kvällsturer.

Chaufförer har vittnat om att äggen har kastats från mötande bilar och från mopedgäng. Vid enstaka tillfällen ska även bilar ha försökt preja bussarna.

Två av händelserna på linje 720 har polisanmälts. Och polisen ser nu allvarligt på situationen som de menar utgör ett säkerhets hot mot såväl bussens chaufförer som passagerare.

– Det är trafikfarligt och det är väldigt allvarligt, säger Ann Rönnäng till P4 Halland.

LÄS MER: Bussar utsatta för äggkastning – igen

Tar gärna emot tips

En av utmaningarna för polisen är att trakasserierna ofta sker av okända gärningsmän och på sena kvällar. De vädjar nu till allmänheten om tips som kan leda till att de får tag på personerna.

Polisen kommer även försöka nå ut till äggkastarna via sociala medier. 

– Vi har en grupp som jobbar med vår Facebooksida och det är inte alls omöjligt att den kommer att göra ett inlägg om detta, säger Ann Rönnäng till radiokanalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer