Camilla Hamnemo, enhetschef skog och kust i Falkenberg. Foto: SVT/TT

Efter SVT:s inslag – nu tas krafttag mot skräpet

Uppdaterad
Publicerad

I flera artiklar och inslag har SVT Halland uppmärksammat skräpsituationen i framförallt Falkenberg. Nu tar kommunen krafttag mot nedskräpningen.

Camilla Hamnemo, enhetschef på skog och kust i Falkenberg, berättar att kommunen tillsammans med Fabo kommer jobba med skräphämtning under de två sista veckorna i april. Detta är en del av Håll Sverige rents aktion mot nedskräpning där förskolor, föreningar, företag och privatpersoner plockar skräp. Falkenberg deltar i projektet varje år men just i år är det alltså hämtningen en nyhet.

– Skolor och förskolor och även allmänheten kan höra av sig och plocka skräp. Sedan åker vi ut och hämtar upp det. Det här är för att få bort skräp längs vägrenar och naturmark, säger Camilla Hamnemo.

Tidsmäter arbetet

Utöver hämtningarna kommer också en tidsmätning göras för att få tydlig information om hur mycket tid städningen tar i anspråk. Exakt vad det kommer leda till är i nuläget oklart, men tanken är att det ska underlätta framtida hantering av frågan.

– Vi får ta en sak i taget men börjar med att ringa in problemet och se hur stort det är och sen får man göra åtgärder därefter, säger Camilla Hamnemo.

Enligt henne har planerna på den extra satsningen funnits länge, men SVT Hallands inslag och artiklar kan ha varit precis den motivering som krävdes för att faktiskt lägga fokus på arbetet.

– Det är många som har pratat med oss om skräp sedan inslagen, så på sätt och vis har det varit positivt, säger Camilla Hamnemo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer