Se klippet där Mikael Jidenholm berättar mer om vad engagemanget för grönkålen betyder för honom – och för det lokala lantbruket i ett större perspektiv. Foto: SVT/Ida Röök Svalander

Efter uppropet – folk strömmar till för att köpa grönkål

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om lantbrukaren Mikael Jidenholm, som stod med 150 ton osåld grönkål. Nu har kunderna börjat strömma till från hela landet. Förutom den ekonomiska aspekten har gensvaret också bidragit till att synliggöra de lokala lantbruken, menar Mikael Jidenholm.

150 ton grönkål såg ut att gå om intet, i och med att julborden ställs in under coronapandemin. Mikael Jidenholm, som driver lantbruk utanför Ugglarp, gjorde ett upprop på sociala medier för att ”rädda grönkålen”. Gensvaret blev enligt honom enormt.

– Vi har lagt massor med tid på att svara människor som på olika sätt har kontaktat oss. Det känns väldigt fint att det blev ett sådant engagemang, säger han.

Se klippet ovan där Mikael Jidenholm berättar mer om vad detta betyder för honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.