Se när den 95-årige kemiingenjören Ralf Jutvik Onsala välkomnas tillbaka till kontoret av jublande kollegor efter ett år av isolering. Foto: PRIVAT/ SVT MIRJA KVARNEVIK

Efter vaccineringen – nu kan Ralf, 95, gå tillbaka till jobbet igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett år i isolering har 95-åriga Ralf Jutvik från Onsala fått vaccinet mot corona. Nu har han återvänt till arbetet och välkomnats tillbaka med pompa och ståt.

Kemiingenjören Ralf Jutvik har haft ett långt och händelserikt arbetsliv. När coronapandemin kom förändrades allt. Med sina 95 år tillhörde Ralf en riskgrupp och fick lämna kontoret för att arbeta hemifrån.

Ralf är grundare och ägare till företaget som specialiserar sig på klinisk kemi och tillverkar material som används bland annat vid framställningen av vaccin. Och nu har Ralf Jutvik fått två doser av ett av covid-vaccinen och har börjat arbeta som vanligt igen.

I klippet hör du Ralf berätta om isoleringen, och se när han välkomnas tillbaka till arbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.