Kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S) om arbetstillfällena som väntas försvinna i Falkenberg. Foto: SVT

Efter varslet i Falkenberg: Så reagerar kommunen

Publicerad

Många arbetstillfällen är i farozonen i Falkenberg i samband med att lageranställda varslas om uppsägning. Kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S) berättar hur politikerna planerar att behålla arbetstillfällena i kommunen.

För drygt en vecka sedan kom beskedet att Nettokedjan köps upp av Coop och företaget anser sig därmed inte längre ha ett behov av lagret i Falkenberg. I samband med avvecklingen riskerar närmare 100 anställda att förlora arbetet.

I mitten av augusti meddelande också klädföretaget Nelly att de planerar att lägga ned sin lagerverksamhet i Bacchusområdet i Falkenberg. Utifall lagret flyttas skulle de anställda erbjudas arbete på den nya orten, men det skulle innebära att ytterligare 160 arbetstillfällen försvinner.

”Upp till företagen”

Det är hårda slag mot kommunen eftersom det sker i kombination med att även Arbetsförmedlingens kontor i Falkenberg stänger.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Per Svensson ska kommunen prioritera frågan  – men han menar samtidigt att det är upp till företagen att ta sitt ansvar.

I klippet ovan hör du hur Per Svensson (S) kommenterar varslet och framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.