Detblev mycket sång och dans ombord. Emma Beskow längst till vänster i bild. Foto: Emma Beskow

Emma har kommit i mål i Kotka

Uppdaterad
Publicerad

En vecka och en dag tog det att segla från Halmstad till Kotka i Finland. Nu har Emma Beskow och ytterligare elva trainees nått slutdestinationen i Tall ships races.

För en vecka sedan hoppade Emma Beskow, 20, från Falkenberg på den stora portugisiska segelbåten Santa Maria Manuela i hamnen i Halmstad.

Men de möttes inte av någon folkfest. Inte än. För att se till att alla båtar ska hinna så planerades några extra dagar för att få lite marginal.

Tall Ships Races

– Festen börjar inte förrän i morgon och till helgen säger de att 300.000 människor kommer hit. Men just nu är inte alla båtar här. Några har till och med vänt efter mållinjen och lagt till tillfälligt i Helsingfors och Tallinn.

LÄS MER: Emma, 20, från Falkenberg lockas av äventyr

Hur har ni haft det då?

Foto: Emma Beskow

– Det har varit jättemysigt. Vi har sjungit och dansat mycket. Det bästa var att sitta vaktpass på nätterna och se solens ned- och uppgång. Vädret har varit varierat med både moln och småkallt och några pangdagar med strålande sol. Det har varit väldigt avslappnat här, men jag är jättenöjd, säger Emma Beskow.

Ska bjuda på kladdkaka

Emma Beskow ringer upp från en kajen i Kotka där det börjat regna. Nu väntar flera dagar fyllda av aktiviteter.

– På fredag blir det festligheter och då ska vi framföra vår dans i crew-paraden. I kväll ska vi ha en fest för att vi är framme där deltagarna från Portugal ska bjuda på något portugisiskt och vi från Sverige ska bjuda på kladdkaka. Om det är typiskt svenskt vet jag inte, haha.

Kan du tänka dig att göra en sådan resa igen?

– Vi får väl se. På en annan sorts båt i så fall. Det här är en väldigt stor så jag kan tänka mig att man får fixa mer med segel på en mindre båt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tall Ships Races

Mer i ämnet