En mopedbil voltade och en togs för fortkörning i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

– Det är många mopedbilar på vägarna just nu, konstaterar polisens presstalesperson Anna Göransson efter att två olika incidenter inträffat i Kungsbacka kommun under tisdagseftermiddagen däribland en olycka som slutade med att en person fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

Det var vid halv tre-tiden under tisdagseftermiddagen som polis och ambulans kallades Varlavägen i Kungsbacka där det inträffat en olycka som två mopedbilar, två personbilar samt en fotgängare var inblandade i.

Olyckan ska ha inträffat i samband med att gångtrafikanten gått över vägen, en mopedbil har väjt och de inblandade fordonen har därefter kolliderat. I samband med det skadas gångtrafikanten, en man, och han förs med ambulans till sjukhus, enligt polisen, som också berättar att en av mopedbilarna hade voltat.

Fick föras till sjukhuset

Personen fick föras i ambulans till sjukhuset med allvarliga skador. Vid 20-tiden uppgav Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg att mannens tillstånd är allvarligt, men inte livshotande.

De båda mopedbilarna och en personbil är tagna i beslag av polisen för teknisk undersökning. Alla inblandade i olyckan kommer att förhöras ytterligare. Händelsen utreds som en trafikolycka, där det i nuläget inte finns någon misstänkt.

17-årig flicka misstänks för olovlig körning

Knappt en timme senare skickas polis till Varbergsvägen i Kungsbacka där en trafikant uppger att en mopedbil körs snabbare än tillåtet. Mopedbilen, som körs av en 17-årig flicka, har kört igenom Åsa och misstänks för olovlig körning. Mopedbilen tas i beslag för teknisk undersökning gällande hastigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.