På tisdagen häktades en man i 35-årsåldern misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Två av männen släpps nu. Foto: Casper Sewerin/SVT

Två släpps på fri fot efter sprängningarna i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Två av de tre anhållna männen, misstänkta för den senaste tidens sprängningar i Falkenberg, försätts på fri fot.

– Mitt arbete är att titta på misstankegraden. Det finns inte grund för ett frihetsberövande med tanke på misstankegraden sjunkit, säger åklagare Henrik Kindlund till SVT.

Misstanken kvarstår, men inte tillräckligt för att de ska sitta häktade menar åklagare.

Explosioner i Falkenberg

En man i 35-årsåldern häktades däremot på tisdagen vid Varbergs tingsrätt, misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, efter sprängningarna i centrala Falkenberg.

Den häktade mannen misstänks för förberedelse till en fjärde sprängning som aldrig genomfördes, bekräftar åklagare Henrik Kindlund till SVT.

På torsdagskvällen larmades nationella bombskyddet till en ett bostadshus efter att flera personer hört en hög smäll i området. Explosionen blev den tredje i Falkenberg på bara en vecka.

Polisen sätter in extra resurser

Ingen har kommit till skada i samband med explosionerna.

Åtal för den idag häktade mannen väntas senast 29 augusti. Han nekar till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den första sprängningen under förra veckan inträffade sent på tisdagskvällen. Foto: Christian Nilsson/Blåljus Falkenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosioner i Falkenberg

Mer i ämnet