På blöjfabriken i Falkenberg lät man under onsdagen delar av personalen hjälpa till i sökandet efter den försvunne pojken. Foto: PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Fabrikspersonal deltar i sökandet

Uppdaterad
Publicerad

I Falkenberg engageras hela staden i sökandet efter den försvunna pojken. Exempelvis låter blöjfabriken Essity personalen att göra en insats på arbetstid.
– Vi tar vårt medborgerliga ansvar, säger Christian Olesen, arbetsmiljöingenjör.

Blöjfabriken i Falkenberg har under onsdagen ett planerat stopp för underhåll. Då tyckte högsta ledningen att det var bättre att delar av personalen gav sig ut och sökte efter den försvunna tolvåriga pojken.

– Det är frivilligt men vi sa om någon är intresserad har de all rätt att göra det på arbetstid, säger Christian Olesen, arbetsmiljöingenjör på Essity.

Stort intresse

Intresset var stort och mellan 30-40 personer från fabriken är nu ute och letar efter pojken.

– Det var överväldigande och jag är imponerad av att så många hakade på och ville hjälpa till, säger Christian Olesen.

Själv leder han en grupp på 15 personer som blivit tilldelad ett sökområde. Eftersom han själv är pappa var det ingen tvekan om att han skulle delta i sökinsatsen.

– Hade det varit mitt barn hade jag velat att så många som möjligt ställde upp. Därför känns det helt naturligt att jag själv ska göra det nu, säger Christian Olesen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet