I klippet berättar Per Svensson mer om tankarna för området och när det kan bli tal om byggnation. Foto: SVT

Falkenberg ska växa mot motorvägen

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg arbetar för att locka fler arbetsgivare till kommunen och nu vill styret planlägga 53 hektar mark med strategiskt läge mellan järnvägsstationen och motorvägen. Kommunrådet Per Svenssons (S) drömscenario är att få dit kriminalvård eller sjukhus.

En framtida kriminalvårdsanstalt i Falkenberg hör ändå inte till de troligaste verksamheterna för området.

– Det är ytterst politiken som bestämmer, men jag vet att konkurrensen från andra kommuner är extremt hård. Nästan alla vill ha anstalter eftersom det ger många och bra jobb, säger kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S).

Han menar att läget på marken hör till Västsveriges bästa för verksamheter, och att göra den tillgänglig skulle få fler företag att etablera sig i kommunen. Framförallt planeras det för olika typer av vård och kontorsverksamheter. Enligt Per Svensson (S) är området inte tänkt för tyngre industri.

Men innan planläggningen kan köras igång måste det först klubbas i kommunstyrelsen nästa tisdag.

– Men vi har redan haft exploatörer som hört av sig om den här platsen. Allt från lager till butiker, säger Per Svensson (S).

I klippet berättar Per Svensson mer om tankarna för området och när det kan bli tal om byggnation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.