Se en av initiativtagarna berätta varför de anordnar diabetesgalan. Foto: SVT

Falkenbergspappor arrangerar diabetesgala

Uppdaterad
Publicerad

7000 barn i Sverige har typ ett diabetes, en sjukdom som är tuff att leva med, och fördomarna är många. Nu vill tre pappor i Falkenberg både informera och samla in pengar till forskningen. I kväll slår de upp portarna till Falkenbergs första diabetesgala.

Idéen om en gala uppstod för två månader sedan och i spetsen för arbetet står de tre papporna Patrik, Janne och Magnus. Det finns en sak som de tre vännerna har gemensamt och som på ett eller annat sätt fört dem närmare. Det är att alla har ett barn som fått typ ett diabetes, något som haft stor påverkan på deras liv.

– Vi har varit med om att vår dotter har hamnat i koma på natten, så att vi inte fått liv i henne på morgonen. Som förälder är det inte roligt. Det har varit en jobbig resa, säger Magnus Wiborg, en av initiativtagarna.

160 gäster ska medverka

Till galan har trion bjudit artister, läkare och forskare som ska föreläsa och underhålla. Sammanlagt väntas 160 specialinbjudna gäster vara med.

– Målet är att informera, få ut budskapet och självklart få in pengar till forskningen, säger Magnus Wiborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.