Katarina Närhi sitter sitter fast med sin bebis, mamma och bebisens pappa i en bilkö utanför Falkenberg. Foto: Privat

Familjen fast i bilkö med bebis och kräksjuk mormor: ”Inget vatten”

Uppdaterad
Publicerad

Katarina Närhi fastnade på onsdagseftermiddagen med sin bebis, sjuka mamma och bebisens pappa i en bilkö på E6:an söder om Kungsbacka. Vid 02:30 kom de loss, efter nio timmars väntan.

– Vi är så klart oroliga över hur vi ska orka, sade Katarina Närhi till SVT Nyheter under natten.

En lång bilkö ringlade sig längs med E6:an mellan Kungsbacka och Frillesås på grund av snöovädret under större delen av onsdagskvällen och natten till torsdag. I en av bilarna satt Katarina Närhi med sin familj – utan vatten, mat eller information.

– Vi sitter innan Fjärås och har en åtta månader gammal bebis i bilen och en kräksjuk mormor. Inget vatten och ingen mat, berättade Katarina Närhi för SVT Nyheter.

”Skulle köra hem mamma”

De lämnade Göteborg vid 17-tiden på onsdagen med siktet inställt på Falkenberg. Men sedan tog det stopp.

– Vi skulle köra hem min mamma för att hon är sjuk. Vi tänkte att vi skulle tajma hans (barnets, reds anm.) kvällstupplur och komma hem lagom till läggning. Det gick ju inte så bra, säger Katarina Närhi.

Först vid 02:30 kom familjen loss, berättar hon.

– Det var kanske inte smart att ge sig ut när det snöade så pass mycket.

Det rådde, enligt Katarina Närhi, mycket oklarheter i samband med trafikkaoset.

– Det är tråkigt att vi har så dålig hantering av väglaget och att det är så dålig information. Man sitter och är orolig då man inte vet hur länge man måste vänta, säger hon.

Bandvagnar på plats

Vid 01.20 uppgav Trafikverkets trafikinformation för SVT Nyheter att stillastående lastbilar ligger bakom de långa köerna. Det skulle inte röra sig om en olycka, utan om det svåra väglaget.

Räddningstjänsten var på plats med bandvagnar för att underlätta arbetet på platsen under natten, där många förare fick lämna sina bilar. Även polisen var på plats.

– Vi biträder Trafikverket. Vi hjälper till och leder om trafiken och varnar, säger Martin Hallberg, regionvakthavande befäl på polisen i Väst.

Flera bilköer har uppstått under natten i syd och på västkusten. På E6:an vid Falkenberg stod trafiken still under flera timmar på grund av en olycka mellan en lastbil och en personbil. Först vid 02.00 var störningen åtgärdad.

Den stora köbildningen utanför Kungsbacka hade vid 10-tiden på torsdagen börjat luckras upp, och trafiken har kunnat börja rulla igen på platsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi när nog uppe i ett 50-tal” säger bärgaren Max Wulff om de många lastbilar som behövt hjälp i det tuffa snöovädret. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer