SVT:s reporter Oskar Jönsson. Foto: SVT

Familjen hälsar: Väldigt tacksamma för engagemang och stöd

Uppdaterad
Publicerad

Familjen till 12-årige pojken hälsar till alla som hjälper till i sökandet efter deras försvunne pojke, berättar SVT:s reporter på plats i Falkenberg.

– Familjen hälsar att de är väldigt tacksamma för det engagemang som alla har visat och det stöd som många har visat familjen i den här svåra situationen. De tänker förstås bland annat på alla personer som är ute och hjälper till med letandet, säger SVT:s reporter Oskar Jönsson, som är på plats i Falkenberg där alla frivilliga som hjälper till att söka efter pojken har en samlingsplats.

Han berättar att polisen i kväll ska inleda nya dykningar i Ätran, som rinner genom centrala Falkenberg.

12-åring drunknad i Falkenberg

Har sökt i två dygn

Jenny Widén, presstalesperson i polisregion Väst, säger till SVT att de söker av alla områden i sina sektorer, och det inkluderar vattendrag.

– Vi vet inte vad som har hänt, vi letar på olika ställen. Den sista uppgiften vi har om när han har setts var vid 17-tiden på tisdagen, säger hon.

– Vi söker så länge det finns anledning. Tills vi hittar honom, säger Göran Alexandersson, gruppchef för Missing People.

Sökandet efter 12-årige pojken har pågått i två dygn. Pojken, som har Downs syndrom, försvann i tisdags eftermiddag. Sökinsatsen är enligt Missing People den största efter en försvunnen person som genomförts i Sverige. Över 2 000 har hittills deltagit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet