Bild tagen från polisens förundersökningsprotokoll. Foto: Polisen

Fängelse för knarkfabrik i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 35-årsåldern döms till fängelse efter att polisen avslöjat en storskalig cannabisodling i en industrilokal i Kungsbacka.

Den ena mannen döms till fängelse drygt i 2,5 år och den andra döms till fängelse i ett år, enligt domen som kom från Varbergs tingsrätt på onsdagen.

Bakgrunden är att polisen tidigare avslöjat en storskalig cannabisodling i en lagerlokal i Kungsbacka. I domen benämns det som en ”i det närmaste professionellt anordnad odling placerad i en för ändamålet ombyggd lokal.”

Särskild utrustning såsom lampor, fläktar och bevattningssystem hade installerats i lokalen. När det gäller cannabisodlingen döms den ena mannen för grovt narkotikabrott och den andra för medhjälp till grovt narkotikabrott.

196 cannabisplantor togs i beslag

Tillslaget gjordes innan sommaren efter en tids spaning mot en av männen, som misstänktes för knarkförsäljning i Kungsbackatrakten.

Totalt togs 196 cannabisplantor i beslag. Plantorna bedöms ha kunnat generera närmare 50 kilo färdig narkotika.

En av männen gör vissa medgivanden men bestrider att brottet ska ses som grovt, den andra mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.