Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I slutet av januari hittades en man i 20-årsåldern död i ett skogsområde i Ullared. Nu har fem män häktats misstänkta för inblandning i mordet. Foto: Christian Nilsson

Fem män häktas efter misstänkta mordet i Ullared – man hittades död i skogsområde

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen greps fem män misstänkta för inblandning i mordet på en man i 20-årsåldern i Ullared tidigare i år.

Nu har två av dem häktats misstänkta för att mördat mannen. De tre andra männen häktas misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

På söndagen häktades samtliga fem misstänkta.

– Två av dem häktas på sannolika skäl misstänkta för mord, säger jouråklagare Helena Ekstrand.

De två mordmisstänkta männen är båda två i 30-årsåldern. Resterande tre män häktas misstänkta för grovt skyddande av brottsling. Även de häktas på sannolika skäl – vilket är den högre misstankegraden.

Tidigare dömda för brott

Flera av männen är sedan tidigare dömda för brott.

Exempelvis är en av männen dömd för rån, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Samtliga av de misstänkta är hemmahörande i Skåne.

Det är oklart när mordet ska ha skett enligt kammaråklagaren Gisela Sjövall.

– Vi misstänker att mordet kan ha skett mellan den 30 december 2023 och den 27 januari 2024, säger hon.

Polisen förtegna

Polisen har gjort husrannsakan på flera platser i Skåne. Vad som anträffats vill man i nuläget inte gå in på – inte heller vad som framkommit i samband med den tekniska undersökningen av mordplatsen i Ullared.

– Om det finns några eventuella kopplingar till Falkenberg eller Ullared får den fortsatta utredningen visa, säger Åsa Harplinger Jovalli, chef för utredningssektionen, polisområde Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.