Båtar i Falkenbergs hamn. Foto: Arkivbild.

Fick armen avsliten på jobbet – frysbox räddningen

Publicerad

Under onsdagen inträffade en arbetsplatsolycka på Lantmännens foderfabrik i Falkenberg. En man i 30-årsåldern fick armen avsliten. Men ett rådigt ingripande gjorde att mannen senare kunde återfå sin arm, skriver Hallands Nyheter.

Mannen arbetade för en entreprenör som hade i uppdrag för att utföra underhåll på en maskin, som producerar djurfoder i Lantmännens foderfabrik på onsdagen. I samband med arbetet ska han fått armen avsliten, enligt Hallands Nyheter. Tidningen skriver även att den kapade armen placerades i frysbox och kunde återföras på mannen vid en operation på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Jag kan bekräfta att han fördes med ambulans till Sahlgrenska i Göteborg efter en allvarlig skada. Att det är en skada på armen är vad jag kan säga, säger Peder Karlsson platschef på Lantmännen lantbruk i Falkenberg.

Mannen mår efter omständigheterna väl.

– Personal har gjort ett rådigt ingripande för att hjälpa honom. Han är opererad och befinner sig på Sahlgrenska och har varit i kontakt med sin arbetsgivare idag, säger Peder Karlsson på torsdagen.

Polisens avspärrning hävd

Polisens avspärrning av olycksplatsen hävdes under torsdagen men utredningen fortsätter. 

– Leverantören har även gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket. Vi kommer att göra en egen utredning kring det också, säger Peder Karlsson.

Har det även tidigare förekommit incidenter vid underhåll av den här maskinen?

– Vi har olyckor som det flesta arbetsplatser. Men jag skulle säga att olycksfrekvensen i Falkenberg är låg. Vi har tydliga rutiner för hur vi ska gå tillväga när vi underhåller våra maskiner, säger Peder Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer