Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camilla Bengtsson, samordnare för projektet, ser tillgången på resurser som den största framtidsutmaningen. Foto: SVT/Stina Johansson

Fler barn i riskzon ska få hjälp i Halmstad

Publicerad

En pojke har fått framtidstron tillbaka. En flicka har beskrivit att hon känner livsglädje igen. Genom projektet SSPF har barn som är på väg att hamna snett kunnat få stöd. Nu blir satsningen permanent och utökas.

– Det är fantastiskt att se när det vänder, säger Camilla Bengtsson, samordnare.

SSPF står för socialtjänst, skola, polis och fritid. Det är ett samarbete mellan kommunen och polisen som går ut på att fånga upp barn mellan 10 och 18 år som bedöms vara i riskzon. Det är frivilligt för familjer att ta emot hjälpen men om de tackar nej gör skolan vanligtvis en orosanmälan till socialtjänsten.

SSPF har tidigare bedrivits i projektform med fokus på området Andersberg i Halmstad men nu kommer det att ingå i den ordinarie verksamheten och omfatta hela kommunen.

Falkenbergs kommun drog i gång SSPF samtidigt som Halmstads kommun men där har det inte bedrivits i projektform utan varit en permanent satsning från start.

Hör Camilla Bengtsson berätta om barn som fått hjälp och vilka utmaningar hon ser inför framtiden i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.