Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nytt projekt ska stoppa unga från att hamna i kriminalitet, berättar kommunens projektledaren Camilla Bengtsson. Bra, tycker Andersbergsbon Patricia Robinsson som samtidigt är skeptisk till vad som händer när projektet är slut. Foto: Dennis Franco/ SVT

Ny satsning ska stoppa unga i Halmstad och Falkenberg från kriminalitet

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar i Halmstad och Falkenberg ska få mer hjälp om deras barn är på väg in i kriminalitet och missbruk.

– Barn i riskzon behöver insatser från flera olika verksamheter, säger Camilla Bengtsson samordnare för nya projektet SPFF i Halmstad.

SSPF står för socialtjänst, skola, polis och fritid. Kommun och polismyndigheten ska samarbeta för att fånga upp unga i riskzon. I Halland kommer Halmstad och Falkenberg vara först ut med projektet.

I Halmstad finansieras det genom ett statsbidrag på tre miljoner kronor från Socialstyrelsens satsning på utsatta områden.

Positivitet och skepticism

I Halmstad är det framförallt stadsdelen Andersberg som satsningen kommer kretsa runt. Där är invånaren Patricia Robinsson en som engagerat sig i trygghetsvandringar. Och hon är glad för projektet, men samtidigt skeptisk till vad det kan leda till.

– Projekt har en början och ett slut, och jag kan inte låta bli att tänka på vad händer efter att projektet tagit slut? säger hon i SVT:s intervju.

Projektet SSPF finns sedan tidigare i Göteborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.