Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det finns större chans att jag pratar vett i ungdomarna än vad polisen gör, säger Bashkim Cakaj från Andersberg. Hör i klippet när boende ger sin bild av problemet. Foto: Dennis Franco/SVT

Så är förtroendet för polisen på Andersberg i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Områdespolisens satsning i Andersberg har pågått i drygt tre år. Satsningen går ut på är att bygga relationer med boende i området. Trots det så kvarstår misstron mot polisen.

– Om områdespolisen lämnar ett bra intryck nio gånger och en annan polis lämnar ett enda dåligt intryck så förstör det områdespolisens jobb, säger Bashkim Cakaj, en av de boende som polisen pratar med.

Bashkim Cakaj har bott på Andersberg i Halmstad hela sitt liv och han har själv haft ett kriminellt förflutet men säger att han lämnat det bakom sig.

– Jag har växt upp så: ”lita inte på polisen, tro inte på polisen” och mina föräldrar har fått uppleva orättvisa i Balkan, sen har man fört vidare det, säger Bashkim Cakaj.

Se mötet mellan honom och områdespolisen Stina Borger i klippet ovan.

Skillnad på polis och polis

När SVT följer med områdespolisen på Andersberg  i Halmstad träffar vi också många unga i stadsdelen som menar att de har förtroende för områdespolisen men inte för övriga poliskåren, men de vill inte låta sig intervjuas.

Se också områdespolisens gruppchef Joachim Rolf om hur de jobbar med att bygga relationer med unga i bosadsområdet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
"Han respekterar oss", säger killen i kepsen. Se när SVT följde med Joachim Rolf och hans kollegor på polisen i Halmstad en kväll på Andersberg. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningarna i Sverige

Mer i ämnet