Polisen och boende på Andersberg diskuterar samhällsfrågor. – Jag vill veta vad han tycker behövs i området då han bor här, säger Stina från områdespolisen. Foto: Foto: Dennis Franco/SVT

Så är förtroendet för polisen på Andersberg i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Områdespolisens satsning i Andersberg har pågått i drygt tre år. Satsningen går ut på är att bygga relationer med boende i området. Trots det så kvarstår misstron mot polisen.

– Om områdespolisen lämnar ett bra intryck nio gånger och en annan polis lämnar ett enda dåligt intryck så förstör det områdespolisens jobb, säger Bashkim Cakaj, en av de boende som polisen pratar med.

Bashkim Cakaj har bott på Andersberg i Halmstad hela sitt liv och han har själv haft ett kriminellt förflutet men säger att han lämnat det bakom sig.

– Jag har växt upp så: ”lita inte på polisen, tro inte på polisen” och mina föräldrar har fått uppleva orättvisa i Balkan, sen har man fört vidare det, säger Bashkim Cakaj.

Skjutningarna i Sverige

Se mötet mellan honom och områdespolisen Stina Borger i klippet ovan.

Skillnad på polis och polis

När SVT följer med områdespolisen på Andersberg  i Halmstad träffar vi också många unga i stadsdelen som menar att de har förtroende för områdespolisen men inte för övriga poliskåren, men de vill inte låta sig intervjuas.

Se också områdespolisens gruppchef Joachim Rolf om hur de jobbar med att bygga relationer med unga i bosadsområdet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Sverige

Mer i ämnet