Anonyma alkoholister har börjat med digitala möten under pandemin. Foto: SVT/montage/arkivbilde

Fler nya söker sig till AA genom digitala möten

Publicerad

Grupper för Anonyma alkoholister i landet har fått fler nya besökare när allt fler möten blivit digitala under pandemin.

– Jag tror att fler vågar ta kontakt med oss, säger en representant för organisationen i Halland.

Under tre månader var alla möten digitala men sedan tre veckor tillbaka har gruppen, som tillhör Hallandskretsen, återigen fysiska möten med de restriktioner som gäller under pandemin.

– De fysiska mötena har gjort mig nykter och behövs absolut. Man kan förmedla känslor på ett annat sätt, något helt annat än att titta på en dataskärm, säger representanten från Halland, som vill vara anonym.

Sammantaget har pandemin gjort att färre har deltagit vid gruppens möten. Men de ser ändå en positiv aspekt genom att de digitala mötena verkar gjort det lättare att ta steget för nya att medverka.

En som välkomnar de digitala mötena är ”Pia”, som egentligen heter något annat. Hon bor i Örebro län och märker att de digitala mötena skapat nya möjligheter att delta  – till exempel på jobbet under lunchrasten eller på distans från utlandet. Hör henne berätta i klippet nedan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.