Louise Persson på Haverdals GK ser att att friskvårdsbidraget bidrar till att ta bort överklasstämpeln på golfen, och att det lockar fler unga spelare. Foto: SVT

Fler spelar golf med nya friskvårdsbidraget

Uppdaterad
Publicerad

I ett halvår har man kunnat få friskvårdsbidrag från arbetsgivaren för att spela golf. Klubbarna börjar nu märka skillnad, bland annat i Haverdal i Halland dit fler än förr kommer till träningar och fler blir medlemmar.

– De som kommer säger att det är helt fantastiskt: ”Vad kul att jag kan få börja, det kostar inte lika mycket längre”, berättar Louise Persson. Hon sitter i Hallands golfförbund och själv är engagerad i Haverdals golfklubb.

Lockar unga

Framför allt är det yngre som utnyttjar att det numera går att få friskvårdsbidrag för golf, enligt Louise Persson.

Några konkreta siffror på att antalet medlemmar ökar på grund av friskvårdsbidraget finns inte ännu, enligt Svenska golfförbundet. Men flera klubbar och länsförbund som SVT Nyheter pratat med säger att de märker av det.

Fler medlemmar

– Ja absolut, vi ser en ökning. Och min bestämda uppfattning och känsla är att det härrör från detta, säger Mats Karlsson som är vice ordförande för Hallands golfförbund.

Det som är tydligt är att fler kommer till kurser och träningar, menar han.

Golfen märkte under flera år av en stor nedgång i antalet medlemmar, efter en peak 2004 då över en halv miljon svenskar spelade golf. Men 2014 skedde ett trendbrott, och sedan dess har kurvan pekat uppåt.

Vad använder du ditt Friskvårdsbidrag till? Skriv till oss genom att klicka på ”Skicka inlägg” nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.