Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är så mycket känslor just nu”. Här ger flickans mamma sin syn på den nya hovrättsdomen. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Flickans mamma om nya domen i snippafallet: ”Nu kan vi andas ut”

Uppdaterad
Publicerad

Hovrättens omtag av snippanmålet resulterade i att mannen döms för två fall av våldtäkt mot barn till tre års fängelse. Mamman till flickan ser domen som mycket betydelsefull.

– Det gäller alla barn, att de får berätta och bli trodda, på sitt språk, säger hon.

I nästan tre år har det varit en pågående rättsprocess och att den nu är över tycker flickans mamma är oerhört skönt. Hon berättar också om den tacksamhet familjen känner för allt stöd de fått under tiden som processen pågått.

Kan börja läka

– Nu kan min dotter bearbeta det här och så småningom börja läka, säger flickans mamma.

Kritik mot snippan-dom

Detta till trots så finns det ärr som alltid kommer finnas kvar, enligt mamman, men framöver vill hon att familjen ska ta vara på alla de ljusa stunder som nu kommer.

I klippet berättar flickans mamma om den långdragna processen och hur hon ser på utfallet efter att hovrätten tagit om fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot snippan-dom

Mer i ämnet