Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Nyheter Halland har varit i kontakt med flera föräldrar som har barn som går på Lagaholmsskolan. När vår reporter Valentina Xhaferi träffar en av föräldrarna är han uppgiven och ledsen över situationen. Foto: Valentina Xhaferi/SVT

Pappan efter år av larm om Lagaholmsskolan i Laholm: ”Elever blir slagna och hotade”

Uppdaterad
Publicerad

Misshandel, ofredande och olaga hot – det är några exempel på polisanmälningar som kommit in från Lagaholmsskolan i Laholm mellan 2020 och 2021. Nu har föräldrar till elever på skolan fått nog.

– Mina barn har blivit utsatta flera gånger, det känns inte tryggt att ha barnen på skolan, säger föräldern ”Ahmed”.

Hör föräldern ”Ahmed” i klippet ovan om hur han ser på situationen på Lagaholmsskolan.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om skolmiljön och språkbruket på Lagaholmsskolan. Sedan en tid tillbaka har Ahmeds barn haft en tuff period på skolan, där andra elever gett sig på hans barn vid flera tillfällen.

Ahmed heter egentligen något annat. Han vill inte ställa upp med namn och bild med hänsyn till sina barn som går på skolan.

– Jag är rädd att situationen ska bli värre, säger pappan.

Tvingades byta skola

Flera föräldrar som SVT Nyheter Halland varit i kontakt med upplever en liknande situation på skolan, men ingen av dem vill ställa upp med namn och bild.

– Jag kunde inte ha kvar mitt barn kvar på skolan. Han blev slagen och utsatt för mobbning, det är så stökigt på skolan. Han blev av med hörseln efter att han fick en smällare kastad mot sig. Han tackade nej till droger och nej till att sälja droger, det kan vara en anledning varför han blev utsatt, säger en uppgiven mamma till SVT.

Enligt mamman finns det en gruppering på skolan där 10-12 elever ”styr” oroligheterna och ett 50-tal andra elever hänger på.

Lärarförbundet uttalar sig inte

SVT har sökt Lärarförbundet i Laholm som dock inte vill uttala sig om hur deras medlemmar upplever situationen på skolan. Kommunen å sin sida uppger att de gör allt de kan.

Vi gör allt vi kan för att eleverna och personalen ska ha en bra skolmiljö och vi kommer fortsätta stärka upp skolan, säger skolchefen Richard Mortenlind.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer