Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunpolis Kristian Nilsson och skolchef Richard Mortenlind ger sina bilder av situationen på Lagaholmsskolan. Foto: Valentina Xhaferi/SVT

Polisen om klimatet på Lagaholmsskolan i Laholm: ”Tryckt stämning”

Publicerad

Våldsbrott som misshandel, olaga hot och stöldbrott har ökat på Lagaholmsskolan mellan 2020 och 2021, enligt polisanmälningar som SVT Nyheter Halland tagit del av.

– Det är en tryckt stämning bland de som jobbar och de elever som går på skolan. Vad jag fått till mig så är det rädsla, säger Kristian Nilsson, kommunpolis i Laholm.

Vad gör Laholms kommun åt problemen? I klippet berättar kommunpolisen och skolchefen i Laholm mer om insatserna.

Mellan 2020 och 2021 har antalet polisanmälningar mot elever på Lagaholmsskolan ökat från 14 till 26.

– Vi har en god samverkan med skolan och vi är här ibland och tittar till och skapar kontakt. Vi har områdespoliser som har möjlighet att lägga tid på högstadieskolorna, säger kommunpolisen Kristian Nilsson som trots detta är bekymrad.

Skolchefen: Gör allt vi kan

Laholms kommuns skolchef Richard Mortenlind ser också allvarligt på situationen på Lagaholmsskolan, men betonar att kommunen arbetar med olika åtgärder.

– Min känsla är att vi gör allt vi kan för att stärka skolan både kortsiktigt och långsiktigt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer