Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Man kan inte bara tänka på pengar, säger Annie Bäckman (höger). Hon och Emma Bogren hoppas att förskolan i Långaryd, där deras barn går, inte stänger. Foto: Jennifer Sandberg

Föräldrar i Långaryd startar namninsamling för att rädda förskolan

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet att Hyltes kommunledning överväger att lägga ner förskolan i Långaryd för att spara pengar, kommer kritik från föräldrarna. Samtidigt dras en namninsamling igång i ett försök att rädda förskolan.

– Det blir inte attraktivt för unga familjer att bo i Långaryd utan förskolan, säger föräldern Emma Bogren.

I Framtid Hyltes budgetförslag för 2023 är ett av besparingsförslagen att avveckla förskolan i Långaryd och istället hänvisa barnen till förskolor i grannbyarna.

Förskolan Solgläntan har haft en minskande barngrupp de senaste åren. Men Emma Bogren tror att det finns ett intresse för unga familjer att bosätta sig i Långaryd.

– Det behövs många små förskolor på landsbygden, inte att man slår ihop dem. Det är dessutom bättre för barnen, säger hon.

Nu startar föräldrarna en namninsamling för att försöka få stopp på nedläggningsplanerna.

I klippet hör du föräldrarna Annie Bäckmans och Emma Bogrens åsikter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.