Arkivbild. Foto: TT

Förseningar i tågtrafiken på grund av skottlossningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter skottlossningen i närheten av järnvägsrälsen i Väröbacka under eftermiddagen rådde förseningar och inställda tåg på Väskustbanan under tisdagseftermiddagen. Tågen började rulla under kvällen i sänkt hastighet och på onsdagsförmiddagen flyter trafiken som den ska.

Under eftermiddagen skedde i samband med en trafikolycka i närheten av Väröbacka en skottlossning mellan en beväpnad man och en polispatrull. Mannen blev skjuten i armen och förd till sjukhus.

Brottplatsundersökning pågår

Brottsplatsen som ligger i anslutning till järnvägsrälsen i Väröbacka utreds för tillfället. Därför är hastigheten för tågen begränsad.

– Det är reducerad hastighet för att det är en brottsplatsundersökning i anslutning och om tågen hade kört i full fart hade det riskerat att de på plats hade sugits in. Det är av säkerhetsskäl vi valt att göra så här, polisens presstalesperson Hans Lippens.

Förseningar större delar av kvällen

Nu ska tågen åka i båda riktningar men förseningar från eftermiddagen och den begränsade hastigheten kan komma att hänga kvar under kvällen.

– Att tågtrafiken stått still en hel timma under eftermiddagen kommer påverka större delar av kvällen. Det hänger mycket på när vi kan börja köra med rätt hastighet, säger trafikverkets presschef Bengt Olsson.

Vissa tåg är inställda och ersatta med buss. Resenärer uppmanas kontakta respektive tågbolag.

På onsdagsförmiddagen rullade tågtrafiken som vanligt igen.

Enligt trafikverket kan följande stationer påverkas

Halmstad, Falkenberg, Anneberg, Kungsbacka, Hede, Kållered, Lindome, Liseberg, Mölndal, Varberg, Åsa, Göteborg, Barkåkra, Burlöv, Båstad, Dösjebro, Förslöv, Glumslöv, Gunnesbo, Helsingborg, Ramlösa, Hyllie, Hjärup, Häljarp, Kattarp, Kävlinge, Laholm, Landskrona, Lund, Malmö, Maria, Rydebäck, Triangeln, Åkarp, Ängelholm, Ödåkra

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.