Under onsdagen fattades beslutet om att dra in tillståndet. Bilden är en genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Förskola förlorar tillstånd på grund av brister

Uppdaterad
Publicerad

En fristående förskola i Halmstad kommun förlorar nu sitt tillstånd att bedriva verksamhet. Detta efter att Barn– och ungdomsnämnden uppmärksammat flera brister i verksamheten.

Efter att barn – och ungdomsförvaltningen gjorde en uppföljning på förskolan tillkom nya uppgifter som visade att huvudmannen hade bristande insikt att agera till skydd för barnet. Detta räknades som ett nytt allvarligt missförhållande. Enligt nämnden har huvudmannen för förskolan återkommande allvarligt brustit i att fullgöra sina skyldigheter.

Inget förtroende

– Efter flera år av olika anmärkningar och förelägganden från oss som huvudman, har vi nu landat i att vi längre inte har något förtroende för denna aktör att bedriva förskola, skriver Arber Gashi (S), ordförande barn- och ungdomsnämnden i ett pressmeddelande.

Under onsdagen fattades beslutet om att dra in tillståndet och det innebär att huvudmannen för förskolan förbjuds från att driva förskola från och med i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.