Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför en närakut i Falkenberg? Här svarar Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) på frågor om förslaget. Foto: SVT/Hanna Bolander

Förslag från S: Öppna en närakut i Falkenberg

Publicerad

Öppna en närakut i Falkenberg. Det föreslår socialdemokraterna i Region Halland efter att det blivit klart att det inte byggs något akutsjukhus i Falkenberg.

Att det ska satsas på de befintliga sjukhusen och att det därmed inte blir något akutsjukhus i Falkenberg stod klart efter regionfullmäktiges inriktningsbeslut i december.

Med sin nya motion vill Socialdemokraterna nu öka tillgången till vård i fler delar av Halland.

Se i klippet ovan varför S istället vill öppna en närakut i Falkenberg.

Waltersson (M): ”Försiktigt positiv”

Regionstyrelsen ordförande, Mikaela Waltersson (M), hade inte tagit del av förslaget när SVT Halland nådde henne, men hon säger att det pågår diskussioner om hur vården i Halland ska utformas framåt.

– Jag är försiktigt positiv, framförallt kring Falkenberg. Det är en ort som växer men vi sitter och diskuterar detta, så det är det jag kan säga i nuläget, säger hon.

I S-förslaget vill partiet också ha kvälls- och helgmottagningar i Hylte och Laholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.