Foto: SVT

Försökte bita polis – åtalas

Publicerad

En man åtalas nu för en rad brott vid Halmstads tingsrätt. Han ska bland annat ha försökt bita en polis och hotat en man med att han skulle ge sig på mannens dotter.

Det var i mitten av november i år som mannen, som är i 25-årsåldern, ertappades med att inneha 23,6 gram kokain. När han gripits och skulle transporteras till polishuset i Halmstad ska han vid upprepade tillfällen försökt bita en av poliserna. Betten missade dock. Enligt åtalet hotade han dessutom samma polis under transporten och ska bland annat sagt att han skulle döda henne och hennes familj.

Mannen åtalas nu för narkotikabrott, försökt till våld mot tjänsteman samt hot mot tjänsteman.

”Jag ska ta dig din jävel”

Men åtalspunkterna slutar inte där. Mannen åtalas också för olaga hot för att han under samma dag ska ha ringt och hotat en man genom att i telefonsamtalet bland annat säga ”jag ska ta dig din jävel” och att han skulle förgripa sig på mannens dotter. Han ska därefter ha följt upp hoten genom att ta sig till mannens bostad.

Han åtalas dessutom för ringa narkotikabrott för att han ska ha använt amfetamin och för ringa vapenbrott för att han ska ha innehaft en elpistol utan att ha rätt till det.

De två sistnämnda åtalspunkterna erkänner mannen, resterande nekar han till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer