Kristian Nilsson, kommunpolis i Laholm, fick ta emot den första anmälan i kommunen sedan den nya lagen infördes. Foto: Polisen/TT/Johan Nilsson

Första anmälan efter nya blåljuslagen

Uppdaterad
Publicerad

När polisen var ute i ett ärende på Syrenvägen i centrala Laholm i fredags avfyrades en fyrverkeripjäs mot dem. Nu har den första anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet gjorts i Halland efter att den nya lagen trädde i kraft vid årsskiftet.

Den nya lagen sabotage mot blåljusverksamhet ska skydda polis, räddningstjänst och ambulans mot angrepp eller störningsmoment när de arbetar. Den som bryter mot lagen riskerar fängelsestraff upp till fyra år.

Anmälan som gjordes i Laholm är den första och enda beträffande det nya brottet som gjorts i Halland under första veckan på 2020.

Hallandsposten var först med att rapportera om anmälan.

I klippet ovan hör du hur Kristian Nilsson, kommunpolis i Laholm, berätta om det som inträffade samt hur han ser på den nya lagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.