• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Äntligen är jag klar med utbildningen”, säger Alexandra Filipovic som redan fått jobb efter 3,5 år på socionomprogrammet vid Högskolan i Halmstad. Foto: Valentina Xhaferi Leander/SVT

Första socionomerna från Högskolan i Halmstad tar examen – Alexandra har fått jobb direkt

Publicerad

Nu tar de examen – de första 45 studenterna på socionomprogrammet tar vid Högskolan i Halmstad. Och de är eftertraktade på arbetsmarknaden.

– Så skönt att bara kunna lägga fokus på att jobba, säger Alexandra Filipovic, en av studenterna som fått jobb direkt.

På fredag tar Alexandra Filipovic examen tillsammans med sina klasskamrater efter 3,5 år på socionomprogrammet. Hon är sedan tidigare utbildad beteendevetare, men drömmen om att bli socionom har länge funnits där.

– Det är en dröm som gått i uppfyllelse, säger hon.

Varför brinner Alexandra Filipovic för sitt nya yrke? Och vad vill hon göra? I klippet ovan hör du svaren.

Majoriteten har fått jobb

Hon tillhör den första årskullen sedan socionomprogrammet startade på Högskolan i Halmstad 2020.

Janicke Andersson, programansvarig, berättar att majoriteten av studenterna redan har fått jobb. Och att arbetsmarknaden ser mycket ljus ut framöver.

– Vi stötte på ett stort hinder på vägen, när vi stod där och skulle dra igång utbildningen tvingades det blir en digital undervisning, eftersom pandemin slog till. Det är stort att våra studenter tar examen på fredag, säger Janicke Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.