Kvinnan försvann spårlöst från Genevad år 2008 – och först nyligen kunde hon identifieras. Foto: SVT

Försvunnen kvinna från Genevad identifierad i Norge efter elva år

Uppdaterad
Publicerad

Den 49-åriga kvinnan försvann spårlöst från Laholm 2008. En månad senare hittades hon i en norsk vik. Men först nu har kroppen kunnat identifieras tack vare tandröntgenbilder.

Det berättar Dagens Nyheter.

När kroppen hittades i Lillesand på norska sydkusten inledde norska polisen en utredning. Det gjordes eftersökningar i Norges register över försvunna personer och ett meddelande skickades ut till andra länder via Interpol. Men det gav inget resultat och brottsutredningen lades ned.

Kvinnans kropp bevarades på Rikshospitalets bårhus i sju år innan polisen beslutade att kremera och begrava kvinnan i Lillesand.

Uppdaterat program gav träff

Det var först när ett program som Rättsmedicinalverket i Sverige använder sig av uppdaterades som man fick en oväntad träff. Med hjälp av tandröntgensbilder från norska polisen kunde de bekräfta att det var kvinnan som försvann i Genevad 2008.

Nu har polisen i Halland inlett en dödsfallsutredning.

En teori som polisen tror kan förklara hur kvinnans kropp hamnade i Norge är att den ska ha färdats med strömmar från Lagan till Lillesand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer