Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Får man klassificering ”dålig badvattenkvalitet” så måste man avråda från bad – se miljöinspektören Josefine Bäckström förklara läget inför badsäsongen i Kungsbacka. Foto: SVT/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Fortsatt avrådan från bad på flera platser i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Mysteriet med badvattnet i Kungsbacka fortsätter. Förra året noterades förhöjda halter av tarmbakterier på flera håll, och nu meddelar kommunen att man avråder från bad på flera håll – hela sommaren.

– Det kommer att sitta uppe skyltar på stränderna, säger Josefine Bäckström, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Kungsbacka kommun.

”Kommer kunna bada med försiktighet” – starta klippet för att höra kommunen berätta mer om badavrådan i Kungsbacka.

De badplatser som testades under 2021 och visade på dålig vattenkvalité var Gårda brygga, Sörvik, Lerkil och Hanhals holme. Avrådan från att bada på dessa platser i Kungsbacka kommun kommer alltså kvarstå hela sommaren 2022 – trots att det senaste testet visar låga värden av tarmbakterier.

– Hittills har vi inte hittat någonting som indikerar att det beror på felkopplade avlopp, säger Charlotte Bourghardt, miljöingenjör.

Kommer man kunna bada i sommar? Och hur jobbar kommunen för att hitta orsaken till de höga värdena? Klicka på klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer